Goede Slaap De Basis Voor Een Gezond Leven!

Goede Slaap De Basis Voor Een Gezond Leven!

Goede slaap de basis voor een gezond leven? Wat heeft dat met deze website voor diëten te maken? Die connectie is er wel degelijk. Uit persoonlijke ervaring kan ik u zeggen dat slecht slapen mijn gewicht doen schommelen. Het gaat dan slechts 4 à 5 kg maar het is wel degelijk terug te leiden op een slechte slaap.

Zelf heb ik jaren alleen maar ’s nachts gewerkt en gemiddeld 5 tot 6 uur per dag geslapen. Dat ritme kon ik lang volhouden. Toen dat werk stopte heb ik jaren nodig gehad om weer een “normaal” (dus ’s nachts) slaapritme te krijgen.

In deze periode ben ik gestaag aardig wat kilo’s aangekomen terwijl het werk redelijk fysiek was. Momenteel heb ik een normaal ritme maar deze is een tijd verstoord geweest.

Wat wil ik hiermee aantonen?

Ik denk dat u het wel herkent wanneer u niet kunt slapen dat u “trek” krijgt en daardoor nog moeilijker in slaap komt. Dus ga je maar iets eten. Maar wanneer je dan vrij snel weer terug in bed stapt dan is de liggende houding echt het slechtste voor je maag en dus je spijsvertering. Het eten zakt niet zodat je sneller last hebt van een opgeblazen gevoel, een verstopping zelfs. Ook drukt je maag tegen je borstkas en dus je longen. Dit alles veroorzaakt, tenminste zo heb ik het ervaren, een soort slaapapneu. Zelf ben ik wel eens wakker geschrokken omdat ik aan het stikken was. Gelukkig waarschuwt je lichaam je dan wel.

Nu ik weer een paar weken een redelijk normaal slaapritme heb, heb ik minder honger, krijg meer energie en heb minder last van “slaapapneu”. Dus voor mij gaat het nu vrij goed, dat slapen en daarmee ook een beter ritme qua eten. Want als je bijvoorbeeld ’s nachts uit bed gaat omdat je niet kan slapen en trek hebt. Ja dan zul je of geen zin hebben in een ontbijt of juist door ook een ontbijt te nuttigen zoals normaal, naast je slaapritme ook je “eetritme” verstoren.

Het is sowieso niet erg om vaker dan drie keer per dag te eten

Zolang je dan de hoeveelheid maar in de gaten houdt. Je spijsverteringssysteem hou je zo aan het werk en dat bevordert de spijsvertering. Maar dat betekent natuurlijk niet dat ’s nachts, wanneer je probeert te slapen, gaan eten wel goed is. Wat ik al eerder aangaf: Als je weer gaat liggen zal je maag en darmsysteem niet optimaal functioneren.

Herkent u dit?

The Make Up Spot NL SALE

Gelukkig heb ik voor mezelf gemerkt dat bij het afwezig zijn van bepaalde factoren mijn slaapritme gelijk verbeterd. Maar dat is natuurlijk niet voor iedereen het geval. Wanneer je echt chronisch slaaptekort opbouwt door slecht slapen zul je van alles gaan proberen. Trucjes, methodes, pillen, een borrel, tips van anderen noem het maar op. Veel van deze dingen kosten soms bakken met geld zonder dat het wat oplevert. Wilt u niet afhankelijk zijn van poeders, pillen, dure “slaaptechneuten” maar echt vanuit uzelf beter gaan slapen? Dan is het volgende zeker een poging waard:

Perfect slapen in 7 stappen

Is een boek en cursus die je in 7 stappen brengt tot een betere nachtrust. Aangezien een goede slaap de basis is voor een gezond leven en ook overgewicht tegengaat is naast een gezond dieet een goede slaap zeer belangrijk!

Het boek “Perfect Slapen In 7 stappen” is verkrijgbaar via slaapwijzer.net.

Slaapwijzer.net is eind 2013 opgericht door slaapexpert en ervaringsdeskundige William van der Klaauw. In deze kort tijd wordt de website maandelijks al ruim 40.000 keer bezocht. En dit, logischerwijs haha, vooral tijdens de nachtelijke uren!

Deze methode heeft niets van doen met pillen, poeders, kwakzalvers, matten, kussens enz enz. Het slaapprobleem aanpakken waar het zit. En je krijgt er zelfs een “voor het slapen receptenboek” bij om die trek voor het slapengaan tegen te gaan… En, een niet goed geld terug garantie! Altijd leuk! Het boek:

goede slaap de basis slapen in 7 stappen

Nu met leuke bonussen want een goede slaap is de basis voor een gezond leven!

Dat wakker liggen, woelen, draaien zuchten enz, ook zo beu?

Om naast een goede nachtrust ook een voor u geschikt dieet te vinden bekijk eens mijn blogberichten. Of gelijk naar:

slaap de basis voor een gezond leven

Een goede slaap de basis voor een gezond leven! Ik wens u een heerlijke nachtrust

Of dagrust voor de mensen die op “idiote tijden” moeten werken…